Chef's Table Ibiza

BCBG Events

Chef’s Table Ibiza 2022 in teken van vader en zoon

Liefhebbers van gastronomie kunnen hun smaakpapillen weer laten verwennen tijdens Chef’s Table Ibiza 2022. Het evenement dat plaatsvindt op 13,14 en 15 juni, heeft dit jaar als thema ‘Father and Son’.

Unieke culinaire ervaring

Drie gerenommeerde chef’s Erik van Loo, Dick Middelweerd en Edwin Vinke en hun zonen Julien van Loo, Matts Middelweerd en Tom Vinke schotelen hun gasten op Ibiza hun signature dishes voor. Een unieke culinaire ervaring die bestaat uit een menu bestaande uit zes gangen met bijpassend wijnarrangement verzorgt door topsommelier Koen van der Plas.

BCBG Events

Erik en Julien van Loo

Vader en zoon van Loo zijn de drijvende krachten achter restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Erik van Loo die ook bekend is van kookboeken als ‘Smaak is Herinnering’ en ‘Straatvoer’, serveert in zijn met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant een verfijnde moderne Franse keuken. Sinds zoon Julien, die onder meer ervaring op deed in Australië, de keuken van Parkheuvel is komen versterken, ligt de focus nog meer vernieuwing en het met elkaar verzoenen van moderne en klassieke componenten. De Van Loo’s omschrijven hun gerechten graag als ‘echt, je krijgt wat je ziet’. Restaurant Parkheuvel – www.parkheuvel.nl

Dick en Matts Middelweerd

Dick Middelweerd kiest in zijn restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre vooral voor lokale producten die hij afneemt bij een selecte groep boeren uit de regio. De wijze waarop hij deze verwerkt in verschillende internationale gerechten leverde hem al 2 Michelinsterren op. Middelweerd hoopt daar nog een derde aan toe te voegen. Zijn zoon Matts is de grote debutant tijdens dit culinaire festijn op Ibiza. De jonge kok wil in de toekomst graag in de voetsporen treden van zijn vader. Van vader Dick hoeft hij overigens niet direct de Treeswijkhoeve over te nemen: ‘Dat is net zoiets als meteen in de Champions League gaan voetballen.’

Edwin en Tom Vinke

Vader en zoon Vinke zien hun ‘salon culinair’, restaurant de Kromme Watergang, als een ontmoetingsplaats voor creativiteit en gastronomie. In het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant in Hoofdplaat laten zij zich inspireren door alles wat de Schelde, de Noordzee en de polder hun brengt aan Zeeuwse producten. De nadruk ligt daarbij vooral op vis- schaal en schelpdieren. ‘Lichtvoetig, duurzaam en in combinatie met wereldse specerijen en kruiden’, zo omschrijven zij hun gerechten. Voordat zoon Tom in de Kromme Watergang kwam werken, deed hij al ervaring op als chef in het befaamde Catalaanse restaurant ‘El Cellar de can Roca’ in de Spaanse stad Gerona. Restaurant de Kromme Watergang

Sommelier
Koen van der Plas

Twee jaar op rij werd Koen van der Plas uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland, door de Gault&Millau en de Michelin gids. Een prestatie van formaat, gevoed door zijn alle verterende liefde voor wijn. Hij begon in Düsseldorf bij sterrenrestaurant ‘Im Schiffchen’. De fijne kneepjes van het vak leerde hij bij restaurant Inter Scaldes in Zeeland, goed voor 3 Michelin sterren. Hij werkte er maar liefst 8 jaar.
Vandaag de dag is Koen mede-eigenaar van a genuine wine company. Een bedrijf dat verschillende initiatieven ontwikkeld en exploiteert. Zo heeft hij een online wijnplatform in België en Nederland, een wijnmerk in Zuid-Afrika en openen ze in september een restaurant in Ouderkerk aan de Amstel genaamd SAAM restaurant. Dat laatste doet hij samen met de bekende Nederlands-Zuid-Afrikaanse chef Margot Janse. Koen verzorgt proeverijen, evenementen en geeft advies aan diverse restaurants op gebied van wijn, people management en bedrijfsstructuur.
Voor Chefs Table Ibiza 2022 heeft hij een prachtig wijnarrangement uitgewerkt dat de 6 verschillende gangen op verfijnde wijze met elkaar verbindt.

Make exclusive memories

6 michelinsterrenchefs op 1 unieke private locatie op het zonovergoten eiland Ibiza. Reserveer direct uw plaatsen.